Algúns morden, outros non

Pementos de padrón

Montaje origen

De onde vén
o pemento do padrón?

É unha variedade de pemento que procede do cultivo agrícola do mosteiro de San Francisco de Herbón.

O seu cultivo desenvólvese en boa parte das zonas de captación do río Ulla e do seu afluente Sar. Actualmente tamén se cultivan variedades no sur levantino de España e en Marrocos.

Os pementos de Padrón gañaron gran sona debido a que algúns dos seus froitos teñen un sabor picante mentres que outros non.

<< Uns pican e outros non >>

SABÍAS?

Como sabes se morden?

Cor mate

O que prende lume é a falta de rego ou o tempo, xa que os pementos non reciben tanto sol nin auga mentres medran. Para sobrevivir, estes teñen máis posibilidades de producir capsaicina e, polo tanto, morder

Para poder distinguir os quentes dos non quentes hai que prestar atención á cor e á forma antes de cociñar.

Cual pica

Os exemplares máis afiados arden con máis intensidade

A pementa faise quente cun composto químico, a capsaicina.

Os pementos máis grandes conteñen máis capsaicina e, polo tanto, son máis propensos a arder

E AGORA,

Atréveste a comer un pemento de padrón?

Calendario dos pementos de Padrón

Calendario de cultivo pimientos de padron

Queres facer un pedido?