PARA ASAR E COCIÑAR

PEMENTO

Origen pimiento de freir

orixe do pemento

Tanto os pementos doces como os picantes son orixinarios do sur de México e de América Central e do Sur.

Os pementos chegaron a Europa na primeira viaxe de Colón a América en 1493. Os nativos americanos coñecían a froita como chile, pero os españois e os portugueses puxéronlle os nomes de pimiento e pimiento de Brasil.

O cultivo en España comezou no século XVI.

Beneficios de tomar pimentón

O pemento é un alimento rico en vitamina C e favorece a absorción do ferro.

Tamén se caracteriza polo seu contido en vitamina A, ácido fólico e potasio.

Pola súa capacidade para favorecer a absorción de ferro, é un alimento moi bo para as persoas con anemia.

O pemento contén máis vitamina C que os cítricos, pero para sacarlle o máximo proveito é preferible consumilo crúa.

Beneficios del pimiento

Pementos do calendario

Calendario de cultivo pimientos de freir

Queres facer un pedido?